HTML

DSI Csodaépítés

A Travian nevű játékhoz a tagjaink számára egy állandó hírlevél jellegű blogot indítunk, amely azt szolgálja, hogy a fontos dolgokról mindenki időben éretesüljön. Klánunk a DSI egyike a végső győzelemre is esélyes klánoknak.

Friss topikok

  • C76: Veletlenul tevedtem ide, de jo volt ujra olvasni, azota sem volt meg egy olyan szerom mint az elso... (2012.08.21. 23:05) Dél Keresztje a csillagokba ért
  • vanta: Sziasztok! Későn kezdtem és sokáig nem tudtam feltölteni! De kész vagyok vele! www.youtube.com/... (2008.12.07. 14:17) Utolsó bejelentkezésünk
  • Qedrák: Ha az indás videóra gondolsz, akkor sorrendben: -A Szikla - filmzene -Clint Mansell: Lux Aeterna ... (2008.10.25. 21:19) Ha nem megy a bónusz videó
  • Zolika817: Majd keress meg a játékban, ha még aktuális a dolog a nevem a régi megszokott Attika6791. (2008.10.10. 16:23) Egy bónusz videó
  • Predator(ÉKES): Az MH támadása nincs meg valakinek? (2008.09.22. 20:43) DSI-videó béta

Linkblog

2008.08.19. 15:11 Qedrák

DSIHHWW

Klántársaim!

Mint azt többen már bizonyára észrevettétek, bekövetkezett néhány változás az elmúlt napokban. Számtalan kérdés érkezett, rengeteg hír terjedt el, és számos tévhit is kialakult. Az alábbiakban megpróbálunk összefoglalót adni arról, hogy mik is zajlottak, hogy világosabban lássátok a történteket.

Amikor a natar tekercsfaluk megjelentek, kláncsaládunk 4 tekercsre tett szert a 13-ból. Sbi és pocak kapott egyet-egyet, az Fx őrzésére is bíztunk egyet, ezenfelül idővel a 4i klánhoz is eljuttattunk egyet, mivel ők is rendelkeztek csodafaluval, és kérték, hogy legalább valami alacsony szintig foglalkozhassanak vele.

A szerver politikájának történései úgy hozták, hogy a HH családnak, miután egy tekercse maradt, mert a többit észak eltulajdonította a csodájuk rombolásával egyidőben, elígértünk egy tekercset. Ennek akkor több oka volt. Északon szeretik ezt úgy emlegetni, hogy ők eladták a seregeiket, mi pedig a tekercset kínáltuk érte. Ez így legfeljebb részigazság lehetne, mivel amúgy is támadták volna TCS-t. Részünkről egyfajta bizalmi döntés is volt ez, mivel annak ellenére, hogy a két család külön-külön is megkísérelte megnyerni a játékot, és ennek jegyében be is ütötte egymást, mégis elmondható, hogy alapvetően jó és kulturált viszonyt ápolt a két fél kölcsönösen (határozottan jobbat mint bármely északi alakulattal). Igaz volt ez a végjáték előtt is, de igaz volt alatta is. Számtalan közös akciót tudhat a két család maga mögött, míg nyílt konfrontációt a csodabeütéseken kívül elenyésző számban. Mint írtam, kivételt képezett az az időszak, amikor megpróbáltunk egymás kárára is akár, de önállóan (vagy épp másokkal) kiharcolni a végső győzelmet. De ez az időszak is egyeztetés eredményeként alakult ki, tehát volt érdemi kommunikáció. A tekercs átadását megelőzően az akkor már ÉSZ klánkomplexum elvette a 4i tekercsét, így 3 tekercs állt rendelkezésünkre. Ennek ellenére (bár volt ellenvélemény) átadtuk a tekercset, mivel úgy gondoltuk, a szavunk kötelez, és mert hittünk benne, hogy nem fordulhat ellenünkre a dolog. Maradt tehát két tekercs a birtokunkban.

A két tekercs egyikét az Fx rejtegette tovább, a másikat sbi őrizte. Mint kiderült, jócskán alábecsültük az észak erőfeszítéseit és lehetőségeit sbi tekercsfalujának feltörésére vonatkozóan, és ennek következtében kicsúszott a kezünkből. Ezzel kritikus ponthoz értünk, hiszen egyetlen tervvel nem volt esélyünk folytatni az építést. El kellett döntenünk mit akarunk. Gyönyörködni a 96-os, de nem épülő csodában, vagy megkeresni a szerveren az egyetlen égtájat, amelyhez fordulhatunk. Mi az utóbbi mellett döntöttünk. Egyrészt mert tudtuk, hogy az a korszak, ahol a két család külön-külön képes még megnyerni a játékot véget ért valószínűleg, hiszen ha valahonnan nem tudunk tekercset lopni, akkor a csodánk csak állni tud, a HH csodája pedig le van maradva TCS-hez képest napokkal. Másrészt mert hittünk benne, hogy a korábbi jó viszony és a megelelőlegezett bizalom érhet valamit. Az első egyeztetések kudarcba fulladtak, de nem sokkal később megindult egy kezdeményezés, amely egy közös építést tűzött ki célnak azon okból, hogy legalább megpróbáljuk délen tartani a győzelmet. A döntéssel persze együtt járt az, hogy lesznek ellenzők mindkét családon belül. Ezt részben meg tudjuk érteni, és valóban szebb lett volna, ha sikerül magunkban. De mivel nem sikerülhetett volna, így emellett tettük le a voksunkat.

A fentiek folyományaként a csodaépítő klán tegnaptól felvette a DSIHHWW nevet, ezzel utalva az azt alkotó nagy családokra. Egyik kláncsalád sem fordított hátat ugyanakkor az eddig őt támogató szövetségeseinek (ugyanis ilyen híresztelés is elterjedt, teljesen alaptalanul), részünkről a viszony változatlan. Ugyanígy legjobb tudásunk szerint próbáltuk a döntés meghozatalakor is a sürgető idő ellenére tagjaink érdekeit képviselni, még akkor is, ha páran vitatják a fenti döntések jogosságát, mert ők másként határoztak volna. A kláncsaládok átnevezését sem igyekeztünk erőltetni, hiszen mindenki nyilván szeretne oda tartozni, ahol eddig is játszott az elmúlt hónapokban. Ami történt az csak annyi, hogy mivel önálló csodával nem nyerhetünk, így a csoda a HH és DSI kláncsaládok és szövetségeseik közös csodája lett. Avagy ahogy a neve is mondja: Dél Keresztje.

Győzelemre!
építők

8 komment

Címkék: csoda építés diplomácia tekercs hh dsi


A bejegyzés trackback címe:

https://dsicsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr74623183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prussia 2008.08.19. 16:38:37

Jó írás és asszem jó is. /annyi megjegyzéssel,hogy a az Északi kapcsolatok alakulásáról szerintem mind2 fél tehet.Ez a kommunikáció hiányának tudható be/.

A mi hibánk akkor esett amikor nem vettük el nimród tekercsét is a HH-tól megtehettük volna de gondoltuk 2-ő is elég.

Comb 2008.08.19. 21:02:42

Mindenesetre: jó következő s3-at!

botyak 2008.08.19. 22:58:14

Természetesen nem állítottam fent sehol, hogy az északi kapcsolatok nem a két fél kölcsönös tevékenysége miatt lettek ilyenek. Ez így van, ahogy mondod.

Hibákat meg mi is vétettünk szép számmal sajnos (még ha nyilván nem is ez volt a célunk sosem).

zmaci DN-1 2008.08.19. 23:42:42

sziasztok

Azert irok mert mar regota olvasom a blogotokat es sok az ellensegeskedes,meg a masik pocskondiazasa. Szerintem tok mindegy, h ki nyeri ezt a szervert itt senki nem lesz vesztes. Szerintem minden klan minden egyes tagja (tisztelet a kivetelnek) akik resztvettek igy vagy ugy az epitkezesbe v a rombolasba, :) nyugodt szivvel fejezhetik be a szervert es emelt fovel gratulalhatnak gyoztesnek, es eggyutt fogyaszthatjak el a nekik kijaro pezsgot, hiszen h ki melyik klanba kerult az tobbnyirwe azon mulott, h hova regelt. nem? akik nem igy tettek azokat elfoglaltak.:)
En szemely szerint az elso naptol kezdve Ekes vagyok (akarmilyen neven voltunk is) ateltem par csatat, tobb szerveren is, de ilyen jo csapattal mint itt, akar "ellenfel" akar "ally" meg nem talakoztam.
koszonom mindekinek h itt latszhattam es gratuylalok a gyoztesnek akarki legyen is az.
Zmaci DN1

wandor 2008.08.20. 01:09:09

Sziasztok!
Én csak gratulálni tudok mindenkinek.Nem ez az elsö végjátékom, de ilyen szoros még biztos nem volt se magyar se külföldi szerveren.Itt sztem mindenki nyert(ha mást nem akk tapasztalatot:D.
Ezzel nem a DSIHHWW dicsöségét akarom kicsinyíteni(akik valószínüleg nyernek) csak én így gondolom.

És egy kicsit eltér a témától, de nekem pozitívum, hogy nem volt eseménytorlasz:)

CFox007 · http://s200.photobucket.com/albums/aa233/CFox007/ 2008.08.20. 09:13:58

En nem irok inkabb semmit,mert vagy jo vagy nagyon rossz jonne ki belole.
De a veget leszamitva elveztem a jatekot es az embereket akikkel egyutt dolgoztam
Udv

CFox007
ShadowA :)

Valagdin 2008.08.20. 10:54:03

Elöttem már elmondtak sok okosságot, csak annyit irnék ide, hogy értékes barátokkal gazdagodtam ez idö alatt mig az FX-ben szolgálhattam. Köszönöm nektek!

Valagdin
STORM-Fx

aniko66 2008.08.21. 06:31:40

Gratulálok mindenkinek!
Azoknak aki felépitettték a csodát,
azoknak akik másodikok lettek,
azoknak akik szervezték és nem utolso sorban mindenkinek akik hozzájárultak az épitéshez.
Nagyon jó volt köztetek. Nagyon sok barátság alakult ki, esténként jókat beszélgettünk, vitatkoztunk szervezgettünk.
Önmagában az a csoda, hogy ellneségek barátok lettek és egy emberként közdöttünk, és probáltuk kihozni magunból a maximumot.
Az egy év alatt fantasztikus embereket ismerhettem meg.
Sajnálom azokat akik idő hiánya miatt töröltek.
Öröm volt köztetek lenni, szivem mélyén sajnálom, hogy vége.
Mindenkinek minden jót.Remélem az ujrainduló s3-on sokotokkal ujra találkozom
aniko66
DSI-DTK
/ ShadowK/

süti beállítások módosítása