HTML

DSI Csodaépítés

A Travian nevű játékhoz a tagjaink számára egy állandó hírlevél jellegű blogot indítunk, amely azt szolgálja, hogy a fontos dolgokról mindenki időben éretesüljön. Klánunk a DSI egyike a végső győzelemre is esélyes klánoknak.

Friss topikok

  • C76: Veletlenul tevedtem ide, de jo volt ujra olvasni, azota sem volt meg egy olyan szerom mint az elso... (2012.08.21. 23:05) Dél Keresztje a csillagokba ért
  • vanta: Sziasztok! Későn kezdtem és sokáig nem tudtam feltölteni! De kész vagyok vele! www.youtube.com/... (2008.12.07. 14:17) Utolsó bejelentkezésünk
  • Qedrák: Ha az indás videóra gondolsz, akkor sorrendben: -A Szikla - filmzene -Clint Mansell: Lux Aeterna ... (2008.10.25. 21:19) Ha nem megy a bónusz videó
  • Zolika817: Majd keress meg a játékban, ha még aktuális a dolog a nevem a régi megszokott Attika6791. (2008.10.10. 16:23) Egy bónusz videó
  • Predator(ÉKES): Az MH támadása nincs meg valakinek? (2008.09.22. 20:43) DSI-videó béta

Linkblog

2008.07.13. 21:07 Qedrák

Rövid ismertető a csodaépítésről

Jelen sorok elsősorban a klánunk tagjainak szólnak, azoknak, akik szeretnének bővebben informálódni a klánunk csodájáról.

 

Milyen egységet küldjek a csodába?

 

Bármilyen furcsa, sajnos sokan nem tudják, hogy milyen egységeket küldjenek a csodába, vagy olykor készakarva küldik be a sok búzát fogyasztó, és keveset védő egységeket.

Hogy mindenki lássa, kiket érdemes a csodába védőnek küldeni, egy rövid összefoglalást készítettünk:

 

Római egységek:

A római egységek közül a védelemben a két legfontosabb típus, akiket várunk: a légiós, és a testőr. A többi római egységet csak akkor érdemes beküldeni, ha nagy sereget akarunk megfogni, de erről időben értesítünk majd mindenkit.

Akiket tehát NE küldjetek: birodalmi, Equites impratoris, Equites caesaris, tűzkatapult, faltörő kos szenátor.

 

Germán egységek:

 

A germán egységek legfontosabb védője a lándzsás. A lovasok ellen a legfontosabb védő, ezért ha germán vagy, fejleszd ki a huszas páncélzatot, és küldd be a csodába. Mivel germán játékosból mindössze fele annyi van, mint rómaiból, ezért nekik még szorgalmasabban kell gyártani a védőket.

A másik fontos germán egység a felderítő. Mivel csak egy búzát eszik, ezért a legjobb, hogy ha a csodát a kémlelés ellen vele védjük be.

A germánok rendelkeznek lovas védővel, ez a paladin. Őt már annyira nem szeretjük a csodában, mert kettőt eszik, ennek elelnére gyalogos ellen jól véd, és más germán egységre az istállóból voltaképpen nincs szükségünk.

Ne küldjétek a csodába: teuton lovag, buzogányos (az egyik legelemibb hiba buzogányost védeni küldeni), csatabárdos, faltörő kos, katapult, törzsi vezető. Ezeket az egységeket hívd vissza, ha netalán beküldted őket.

 

Gall egységek:

 

A gall egységek alap védője a phalanx. A gallok egyik feladata, hogy a testőrökhöz hasonló mennyiségű phalanx legyen a csodában.

A másik fontos egység a druida lovas. Sokan nem szeretik, pedig búzafogyasztásra kiszámolva a második legjobb gyalogos elleni védő, ezért őket is szívesen látjuk a csodában védekezni.

Kérdéses egyég a haeduan. Sokan beküldik védekezni, mert megbabonázza őket a 165 egységnyi védekezés, ám az búzafogyasztásban 55-ötjelent, ami alig jobb, mint a római légiós. Őket az építés közepefele szeretnénk behívni, amikor már jópár szinten túl vagyunk.

 

A többi gall egységre nincs szükség, tehát ne küldd be: kardos, villám, falromboló, harci katapult.

 

Kedves klántársunk, ha ezt végigolvastad, akkor kérlek nézd végig az eddig beküldött védelmedet. Ha olyan egységre bukkansz, akikről azt írtuk, hogy ne küldjed be a csodába, akkor kérlek hívd vissza.

Ha gondot okoz a visszahívandó egységek ellátása, küldd el őket támadni az ellenfeleinkhez! Mint láthatod, főleg támadó egységekről van szó, így rombolást tudunk végezni az ellenfeleink soraiban, ahelyett hogy a csodában az értékes búzát a védőink elöl ennénk el.

3 komment

Címkék: kérések védelem


A bejegyzés trackback címe:

https://dsicsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9566536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsijoe 2008.07.14. 07:35:14

Azt is érdemes a védő egységeknél még megjegyezni, hogy a páncélzatát ki kell fejleszteni maximálisan, hiszen ha belegondolunk jobb 100 db. 20-as páncélzatu phalanx mint 100 páncélnélküli :)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2008.07.14. 12:51:18

Valóban, de remélem ez már tényleg mindenki számára alap. :)

Életfa 2008.07.19. 14:53:15

Ehhez kedvem támadt hozzászólni.

Az egységek tényleges védőértéke:

(védőérték gyalog + védőérték ló)/2/gabonafogyasztás

Ez alapján, a legjobb védő egységek, csökkenő sorrendben:

Testőr: 50
Lándzsás: 47,5
Phalanx: 45
Légiós és Druida: 42,5
Haedun: 35,833
Paladin: 35

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy ha valaki, nem elég jó védő felkiálltással küldi el a haedunokat, akkor ezzel a megjegyzéssel a paladinokat is elzavarhatja! Gyengébben védenek.
süti beállítások módosítása